baggis.net --- klicka här = till Startsidan...
5-stjärnigt ***** Webhotell och professionell Webdesigning...
 

Gå framåt -- Internet är framtiden !!! Gå framåt
Internet
är framtiden
Skaffa egen Domän ?

Givetvis -- den som inte finns på Internet finns inte brukar man säga, och en hel del sanning är det.....
Varför -- enklare för kunder och bekanta att komma ihåg din adress.
Enklare e-post adresser.
Snabbare access till sina hemsidor vid plats på riktigt webhotell.
Högre upp i listorna från sökmotorerna.
m.m. m.m. m.m.

Här kan du kontrollera om din favoritadress är ledig.
klicka här >>>

Intresserad av lite Statistik?
klicka här>>>

Intressanta Domäner just nu...

NU-Domän
- Denna var mycket vanlig förr i Sverige men efter .nu höjde sina priser så är nog inte detta vanligaste valet precis. (400:-/år)
NU-domains har höjt priserna 1/1 2001.
SE-Domän
- Sverigedomän, aningen krångligt och besvärligt, men mycket enklare numera( ca. 300:-/år 1, därefter ca. 160:- år2 som då faktureras av NIC-SE)
Rekommenderas just nu
COM och NET-Domän
- Internationell adress, snyggt, professionellt,  (ca. 300:-/år)
Rekommenderas just nu
.INFO och .BIZ och .TV och .NAME
- de allra senaste toppdomänerna, intresserade hör med oss.
EU-Domän
Denna nya Toppdomänen för EU är klart intressant för de som vill verka ute i Europa.
(ca. 300:-/år)

Övriga domäner som är av intresse just nu är :
IT (Italiensk domän, nu öppnad för alla inom EU, tyvärr dyrt just nu)
COME/TO, SURF/TO, GET/TO o.s.v.
-- Gratisadresser, är bara ett substitut till en riktig domän.

Kommentarer...

Trött på att din hemsida har adressen http://www.internetleverantoren.se/~1234567/?
Då kanske det är dags att registrera ett eget, snyggare domännamn? Så här går det till, i Sverige och i världen.

Varför får inte min hemsidesadress vara precis så enkel som jag vill? Svaret är – det beror på vad du vill heta. Och var i världen du vill heta det. Dessutom beror det förstås på hur mycket du är villig att betala för det hela.
Nätet är uppdelat enligt geografi. Varje land har en egen så kallad toppdomän som baseras på den sedan tidigare bestämda internationella standardförkortningen för varje land. Den svenska förkortningen är se. Dessutom finns det ett par så kallade landsobundna toppdomäner: com, org och net, som alla kan registrera sig under.

Trots att Internet är globalt, är det inte globala regler som gäller för domännamnen. I Sverige är exempelvis reglerna hårdare för den som vill ha ett namn under se än vad reglerna för de geografiskt obundna domänerna com, org och net. Och vill du registrera en domän under lilla söderhavsön Niues toppdomän, nu, är det fritt fram att kalla den vad du vill. Exempelvis har danske Kalle köpt domännamnet kalle.nu.

Näringslivet i Sverige är inte alls nöjt med reglerna för se eftersom det innebär att företag inte kan registrera sina varumärken, som i många fall är mer kända än företaget. Å andra sidan står det andra möjligheter till buds, som att registrera under com.
För den som är så lyckligt lottad att han eller hon har en fast uppkoppling till Internet, med all teknik som behövs, är det en baggis att skaffa ett domännamn. Man köper namnet direkt på Nätet, kopplar det till sin hemsida och sedan är det bara att köra.

Problemet är att få av oss sitter i den sitsen. De flesta Internetanvändare har en billig leverantör som erbjuder adressen hem.leverantoren.se/~12345678. Din leverantör väljer att hänvisa din hemsida till en katalog på sin webbserver, vilket gör att det blir enklare och snabbare för leverantören att härbärgera ett stort antal sidor.

Nyckeln till namnen på Nätet är de så kallade ip-numren, en eftertraktad handling som helt enkelt är Internets id-handling. Ett ip-nummer kopplas till en viss tjänst (till exempel en e-post-, ftp- eller webbserver). Ligger din hemsida hos en stor leverantör, delar tusentals sidor på samma ip-nummer.

Nackdelen för dig är att detta enkla och billiga sätt för leverantören att erbjuda hemsidesplats gör det både kostsamt och jobbigt för leverantören att koppla domännamn till just din sida. Denna extraservice reserveras för den som betalar lite mer – och väljer att lägga sin hemsida på leverantörens webbhotell. Men de stora leverantörerna erbjuder en del service och tekniska möjligheter som du kanske inte behöver, men som ingår i priset. Därför finns det gott om mindre företag som slagit sig in i nischen »billiga webbhotell«, som både hjälper till med registrering av domännamn, erbjuder billig hyra på webbserver och hjälp med e-post.

Avslutningsvis....skaffa dig en egen domänadress (även om du inte tänkt använda den just nu kan det vara ett smart val)
Vi hjälper dig, och vill du bara ha din E-post fixad med din nya domän så går det också, men det är rätt trevligt att lägga upp lite hemsidor också...

BAG

:All contents copyright 1997-2008  baggis.net Sweden. E-post : info@baggis.net